söndag 22 april 2012

DIY:Så gör du en sock-bun!För någon vecka sedan visade jag bilder på fina knutar. Här kommer en beskrivning på hur du gör en så kallad sock bun.


Steg 1:
Ta en strumpa och klipp av tån. Ju tjockare strumpan är, desto större blir knuten. Försök hitta en strumpa som har en färg som liknar din hårfärg. Rulla ihop strumpan till en dougnutform. Förja från stället du klippte och rulla tajt. Du kan även köpa en färdig "doughnut" på exempelvis H&M.

Steg 2:
Borsta håret och sätt upp en hästsvans. Var du placerar den avgör var mitten på knuten kommer hamna. Ju högre du sätter svansen, ju högre hamnar alltså knuten. Du kan släta ut håret för en mer elegant knut eller låta några testar hänga lite löst för en mer ledig och lekfull knut.

Steg 3:
Ta den ihoprullade strumpan och dra hästsvansen igenom hålet på den. Dra den inte hela vägen ner utan så pass mycket att du kan peta in håret runt om rullen. Börja rulla den neråt och medan du rullar fortsätter du att peta in och sprida ut håret runt rullen. Ge inte upp, det kan kännas som om det inte funkar men det gör det :)

När du har rullat upp allt håret och rullen ligger på plats på huvudet kan du använda änden på en kam för att peta hårtestar som inte sitter på plats in i och under rullen. Sätt fast knuten med hårnålar under själva knuten. Kolla så att strumpan inte syns någonstans. Om den gör det kan du sprida ut håret där och sätta fast med en extra hårnål.

1 kommentar:

  1. Aha, är det så man ska göra. Jag har liksom dragit ner den hela vägen och sen satt ett hårband runt hela grejset och sen undrat vart jag ska gömma allt hår som sticker ut. Får göra ett nytt försök :-)

    SvaraRadera